DHL-punt Lemmer

 

Wij zijn een DHL punt. Dit betekent dat je bij ons pakketten van DHL kunt afhalen en verzenden. Hoe werkt het? Hier onder leggen we in het kort uit wat je moet weten.

Verzenden
In de meeste gevallen hebben we te maken met retourzendingen, vaak naar bedrijven of webshops. In zo’n geval breng je het pakketje naar ons toe met daarop de juiste verzendcode. Vaak is dit het etiket waar het pakket ook mee verstuurd werd. Soms levert het bedrijf een nieuwe retourcode (bijvoorbeeld als sticker in je pakket, of als bijlage in een email) plak deze op je pakket en lever hem vervolgens in. Controleer goed of de code die je gebruikt echt van DHL is, soms blijkt het van een ander vervoersbedrijf te zijn!
Soms wil je zelf iets versturen. Dan heb je ook een verzendcode nodig. Let goed op: deze kun je niet bij ons in de winkel kopen! Ga eerst naar de website van DHL en vul alle gegevens in. Betaal voor je verzending en print het etiket. Nu kun je je pakketje bij ons afgeven! Kies je voor printless? Neem dan behalve je pakket ook de QR code mee! In praktisch alle gevallen kun je via een email je zending volgen. DHL zorgt voor deze informatie.
De website van DHL is: //www.dhlparcel.nl/nl/consument/pakket-versturen.
Printen bij ons kost €0.50

Afhalen
Was je niet thuis toen de koerier kwam? Of heb je ervoor gekozen om je pakket bij ons te laten afleveren? Dan kun je je zending bij ons ophalen. Hiervoor heb je een identiteitsbewijs nodig (paspoort, ID of rijbewijs). Soms heb je van de koerier een geel briefje in de bus gekregen. Op dit briefje staat waar en wanneer je pakket wordt afgeleverd. Het briefje is niet nodig om je pakket bij ons af te halen. Je pakket blijft zeven dagen bij ons liggen, daarna moeten we het retour sturen.

 

Verder van belang

De DHL koerier komt elke dag pakketten bij ons brengen. Over het algemeen gebeurt dit ‘s ochtends, maar niet altijd op gezette tijden. Je pakket kun je, op de aangegeven dag, vanaf 13.00 uur bij ons afhalen. Eerder op de dag is het mogelijk dat je zending nog niet bij ons is bezorgd.

‘S middags komt de koerier alle zendingen ophalen. Dit gebeurt altijd na 16.00uur. Alles daarna ingeleverd, moet misschien wachten tot de volgende afhaaldag! De uitzondering op de regel is zaterdag. Op deze dag komt de koerier rond twaalf uur. Pakketten worden dan gelijk gebracht en gehaald.